Streama Fotboll

Fotboll är den absolut populäraste sporten bland oss svenskar, och det finns en stark efterfrågan efter bra ställen där man kan streama fotboll live. Via oss hittar du de bästa alternativen oavsett vilken match, land eller liga det handlar om. Många alternativ finns dessutom för att streama fotboll gratis, även från flera av de största internationella evenemangen.

Streama Fotboll Gratis

Som tur är så har vi den lyxen idag att det går att streama fotboll gratis från de flesta storligor i Sverige. Utan att det på något sätt är till bekostnad av kvaliteten.

Detta gäller emellertid inte för streaming på Premier League eller Champions league stream, mest sannolikt på grund av den astronomiska kostnaden det skulle innebära för de kostnadsfria alternativen, som framförallt är olika spelbolag. Det finns flera svenska speloperatörer med gratis fotboll live streaming, som exempelvis Betsson, Bet365 och Unibet.

För att du ska kunna kolla på fotboll via dessa behöver du skapa ett spelkonto hos en bettingsida som erbjuder live streaming på fotboll. Därefter så gör du en valfri insättning där endast den minsta möjliga insättningen räcker, normalt på upp till 50 kr.

När du satt in pengarna aktiveras dina fotboll streams och dessa kommer att vara aktiv tills du har spelat slut på dina pengar eller begärt ett uttag så att ditt konto hamnar på under en (1) krona. Tekniskt sett behöver du inte röra ditt insatta belopp för att fortsätta streama dina fotbollsmatcher. 

Lagligt att streama fotboll hos spelbolag

De flesta spelbolag har en mängd rättigheter till olika ligor och turneringar när det kommer till att streama fotboll för sina medlemmar.

De betalar för att få dessa rättigheter, vilket gör att det blir helt lagligt för dig att streama fotboll gratis hos dem. Spelbolagen tjänar således inget extra på att visa gratis fotboll, men det har visat sig vara ett bra lockbete för att få kunder och det lönar sig därmed på så vis – även om alla ”kunder” inte blir profitabla sådana.

Det finns en mängd bettingsidor i Sverige med fotboll live streaming, så det är bara att välja sajten som passar dig bäst för att sedan ta del av deras utbud. Dessutom kan man öppna flera spelkonton, för att få det bredaste av urval tillgängligt.

En trygg, säker och smidig livestream

Vill du vara säker på att du streamar säkert och tryggt så finns det flera ypperliga alternativ, från speloperatörer till klassiska streamingtjänster. Generellt är bilderna du ser endast ligger några enstaka sekunder bakom den riktiga matchklockan, precis som när du ser matchen på TV. Inte minst är det av största vikt för spelbolag, eftersom deras medlemmar ofta spelar på matchen de ser på.

Med många tjänster kan du också hitta din fotboll livestream utan reklam och övriga irritationsmoment. Detta berör framförallt just spelbolag.

Nackdelen med de är dock att bildkvaliteten är marginellt sämre än hos streamingtjänster som Viaplay, Discovery Plus och C More och du får inte ta del av några kommentatorer, intervjuer eller expertanalyser. 

Live streaming från de stora ligorna

Att få tillgång till live streaming för stora ligorna i Europa, liksom andra delar av världen, är inte alls svårt som svensk och därtill finns det massvis av alternativ, varpå man kan välja och vraka lite hur som helst.

Vi delar upp det i två kategorier: spelbolag och betaltjänster.

Hos de flesta bettingsidor kan du streama La Liga, Bundesliga, Serie A och Ligue 1 samt turneringar som UEFA Conference League och UEFA Europa League. Utöver detta finns det hur mycket fotboll som helst att utforska med toppligor från mer avlägsna länder Mexiko, Sydkorea, USA, Japan, Argentina, Kina och mycket mer. Det hittas sällan hos övriga aktörer.

Om du vill se exempelvis Premier League eller Champions League passar det sig bäst med ett klassiskt abonnemang hos Viaplay. Där finns möjligheten att köpa enskilda matcher eller månadsvisa abonnemang av olika prisklass och således innehåll.

Bettingsidorna och deras rättigheter

Givetvis är utbudet av rättigheter varierande bland de bettingsidor som även verkar inom streaming av fotboll, även om majoriteten har många av dessa gemensamma. Exempelvis hittar du italienska Serie A samt tyska Bundesliga hos bland andra Bet365, Snabbare och NordicBet.

Exempel på återkommande fotbollsrättigheter hos spelbolag:

  • Bundesliga, Tyskland.
  • Serie A, Italien.
  • Allsvenskan, Sverige.
  • Ligue 1, Frankrike.
  • UEFA Conference League, Europa.
  • Fotbolls-VM 2022, Internationellt.

Men utöver dessa finns även ett brett utbud runt fotbollsligor av mindre karaktär, lägre divisioner och länder från andra sidan världen.

Så kan du aktivera din fotboll livestream

Vill du aktivera din fotboll livestream så är detta lätt som en plätt. Processerna är sällan komplicerade, oavsett vilken form av tjänst du nyttjar.

Är du är ute efter att se gratis fotboll får du bege dig till ett av spelbolagen som har live streaming. Du behöver registrera ett konto enkelt med ditt BankID och sedan göra en insättning med metoden du föredrar. När du har gjort din första insättning så aktiveras hela spelbolagets live streaming utbud och då är det bara att tuta och köra. Kom ihåg att vissa regler och villkor kan skilja sig åt beroende på operatör.

Gällande renodlade streamingtjänster behöver du sätta upp ett konto, välja specifikt paket och koppla ett betalningsalternativ till sitt konto. Därefter är det fritt fram att streama den fotboll, eller annan sport, som man vill.

Se flera fotbollsmatcher samtidigt

Går det att se flera matcher samtidigt och du gärna vill ha koll på två stycken eller flera? Inga problem. Det är en omöjlighet oavsett sätt du väljer att streama samt se fotbollsmatcher via våra samarbetspartners.

Utöver att kunna se dem samtidigt, vilket kräver en större skärm, kan man också skifta mellan olika evenemang via menyerna.

Fördelen med att live streama fotboll

Tillgängligheten är den stora USP:en med att live streama fotboll på nätet, eftersom man kan ta del av evenemang i realtid när som helst och var som helst. Allt som krävs är en modern elektronisk enhet och ett konto hos någon av våra partners för streaming – en specifik tjänst eller via ett spelbolag.

Om du nyttjar den streamade fotbollen via en speloperatör är det alltid gratis medan abonnemangstjänsterna, till en bestämd kostnad, ofta har införstudio, expertkommentatorer och mer runtomkring evenemanget i sig.